marți, 18 mai 2010

Bine ati venit, calatori romano-polonezi si polonezo-romani!


Cześć!



(If you're Polish and you know it... clap your hands, but only after scrolling down* over this weird, mostly z-free language that drones on for a bit, this blog is relevant to your interests, trust me!)





Nu credeam ca ajung vreodata sa intru pe tarlaua blogosferei. Uite ca dupa ce am cunoscut cativa oameni simpatici cu aceleasi nevoi neimplinite de informatii despre transportul din si spre Polonia mi-s blogareasa, cum ar zice bunica.


Ca sa nu mai facem spam in comentariile de pe blogul Laurei (careia ii multumim MULT, MULT pentru ca a tunat si ne-a adunat) o sa avem de acum un picior de plai blogosferic pentru a aduna informatii despre transportul spre Polonia, o chestie deloc simpla, desi harta ne poate induce in eroare.


Ca sa citez dintr-un fost grup de pletosi "So close, no matter how far..." Si totusi. Cam far. De un an si jumatate de cand vizitez frumoasa Polonie, am facut si 48 de ore cu trenul, am lustruit treptele garii din Katowice, am mers cu personalul de la Varsovia la Gdansk, alegere cu totul nefericita, am vazut Milano intr-o escala de 11 ore intre aeroporturi, am sarit in trenul international din fuga cu norocul ca m-a vazut nasul pe peron si m-a lasat sa urc din miscare si m-am razgandit de 100 de ori, adica de cate ori mi-am facut curaj sa-mi iau campii unguri si slovaci si sa ma duc cu masina fara sa am pe cineva sa turuie ca sa ma tie treaza. Tot prin aceste peripluri insa am descoperit si zboruri care au costat in total 40 de Euro dus-intors fara prea mari asteptari prin aeroporturi iar atunci cand am avut timp de mers pana in Budapesta si am prins oferta PKP, am avut parte de o calatorie comfortabila pentru 300 PLN dus-intors.


Astept sa vad daca prinde ideea, insa postul urmator va fi dedicat legaturilor aeriene intre principalele orase din Romania si principalele orase din Polonia. Se schimba mai mereu, deci e bine sa stam cu ochiul si timpanul pe ele. La cele rutiere evident nu ma pricep asa ca soferii cu ceva mai multa experienta sunt bineveniti in comentarii, la fel si CFRistii din mama/tata in fiu/fiica care au colindat pe alte rute decat Budapesta - Katowice.


S-avem drum bun si drumuri bune!



*To our Polish friends, if google's mysterious ways should ever lead you here... Welcome! This is a blog dedicated to a bunch of Romanians who are stubbornly trying to find the best routes to travel to your beautiful country. Trust us, it hasn't been easy so we're trying to pool together our experience and brainpower to find the best Poland to Romania (and back) routes. Your input is most welcome in our comment section. Dziynki!

26 de comentarii:

  1. Foarte faina ideea, draga mea proaspat blogarita :p
    Succes, te sustin si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!

    Am gasit azi ceva oferta de o zi asa ca te rog daca poti sa-i faci putina publicitate, la tine citeste mai multa lume. Sau pe grup, daca s-au inscris cei cu adresa la yahoo. Oricum expira oferta la miezul noptii, dar Michaela cel putin ar fi avantajata daca isi ia biletele azi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate, dragele mele am pierdut aceasta oferta, nu ma intrebati de ce.......Multumesc din suflet pentru efort. Va citesc cu drag. Imbratisari si salutari din Poznań.

    RăspundețiȘtergere
  4. Recunosc, sunt un SNOB! De fiecare data din Romania am fost in Polonia doar cu avionul (LOT-ul). Odata chiar la business (in 2007, inainte de criza, pe banii firmei:).
    Si eu caut to felul de combinatii, iar la mijlocul lui Iulie voi pleca din nou acolo.
    Legat de mersul cu masina, eu nu am carnet. Deabea astept sa-l iau (luna asta sper!) si sa merg cu masina (probabil ca ma voi intoarce cu ea, deoarece mi s-a promis de la firma :P ).
    Scurtatura ar fi prin Ucraina. Firma de transport cu care aduc marfa din Polonia in Romania, este din Suceava. Ei mereu pleaca prin Ucraina, si se intorc "pe dincolo". Ei sustin ca e safe, dar drumurile sunt proaste (viteza medie 60 km/h). Tirurile sunt pline de marfa, soferii vorbesc ucraineana, si niciodata nu s-a intamplat nimic rau (la fiecare transport, la vama, exista niste "metehne balcanice", dar asta este singura bila neagra).
    Legat de low cost, sunt brasovean, si la un momendat faceam un calcul, am tras linie si eram putin sub Malev (vara trecuta cand am zburat la Varsovia cu 90 euro).
    Cu trenul ar mai fi o solutie, dar mi-e sila de nesiguranta din trenuri (in Ungaria, Cehia si Slovacia) si minunata "Budapesta Keleti". Si la tren ma enerveaza pana iesi din tara (nu uitati ca vin din Brasov), cu viteze de 50km/h.
    Dar mai caut...
    Am mai descoperit http://orangeways.com/ro . Cu ei se poate ajunge pana la Cracovia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut un calcul, si daca as merge cu trenul: Brasov-Miercurea Ciuc, apoi Orangeways-Miercurea Ciuc-Budapest-Cracovia, Cracovia-Torun tren, m-ar costa in jusrul la 60 euro, iar Brasov-Torun ar dure cam 25-26 h. Si asta este o optiune.

    RăspundețiȘtergere
  6. ASTAZI (1 IUNIE) este reducere la Wizz AIR 20%

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai gasit asta:
    http://ro.tourismtome.com/topic,179c3469,polonia-slovacia-ungaria-romania-bulgaria-linie-de-autobuz

    Si asta:
    http://www.voyager.pl/interbkken.nsf/Rozklady?OpenForm&TYP=LINIE

    Cine rupe putina poloneza, sau are niste prieteni polonezi draguti care sa sune la firma si sa vada daca cursa de Grecia poate sa ia calatori si din Romania (doar e in drum).

    RăspundețiȘtergere
  8. hey, claudia..acum am vazut k ti-ai facut blog. Esti interesata de un job in katowice?

    RăspundețiȘtergere
  9. o.O Am fost mai intai ocupata si dupa aia plecata din tara (nu in Polonia) asa ca imi cer scuze tuturor celor carora nu le-am raspuns, nu ma asteptam sa comenteze nimeni pe aici. In plus, novice fiind, cred ca am uitat sa activez email notification...

    RăspundețiȘtergere
  10. plec la Gdansk pe 23 august cu wizz air prin Dortmund si m-a costat 170 de euro.Ma bucur ca am gasit blogul asta si jurnalul polonez.am sa stau in Polonia pana in martie anul viitor si chiar am nevoie de informatii de la romani mai avizati, cel putin curiozitati

    mail : knotpestetot@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Oana: eu sunt interesata de un job in Katowice, daca mai este valabil, te rog sa imi scrii la briliante@yahoo.com. ms :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut,sunt Madalin si locuiesc de ceva vreme in Polonia,in Bydgoszcz si sunt interesat daca mai sunt ceva romani prin apropiere.
    mail: generaluelf@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. doresc sa merg in polonia sint specialist mediu doresc sa mare ocean sint interesat de oferte vsi posibilittide munca
    miu.r@personal.ro

    RăspundețiȘtergere
  14. incepand cu data de 25/05/2012 vom incepe sa efectuam curse (cu microbuze) Romania-Polonia si viceversa ,avand ca ruta orientativa de plecare urmatoarele orase
    POLONIA :Poznan-Konin-Lodz-Varsovia-Wroclaw-Katowice-Krakow
    ROMANIA :Arad (Oradea) - Bucuresti
    http://www.facebook.com/pages/Du-ma-acasa/137430503056608

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti promova aceasta linie pe www.autogari.ro sunt multi romani care ar fi fericiti sa afle de aceasta linie de Romania Polonia

      Ștergere
  15. Pentru detalii si rezervari 0048/691651732

    RăspundețiȘtergere
  16. buna maine seara plec in romania cu masina din torun in timisoara. daca este cineva interesat am 2 locuri libere. puteti sa ma contactati la nr de tel.0048/607515500.

    RăspundețiȘtergere
  17. Efectuam saptamanal curse din Iasi catre Polonia si retur cu Mercedes Sprinter 5 locuri + loc de marfa la preturi avantajoase.Relatii la 0742039887

    RăspundețiȘtergere
  18. Efectuam curse (cu microbuze) Romania-Polonia si retur , avand ca ruta orientativa de plecare urmatoarele orase
    POLONIA :Poznan-Konin-Lodz-Varsovia-Wroclaw-Katowice-Krakow
    ROMANIA :Arad (Oradea) - Bucuresti
    Pentru mai multe detalii contactati-ne telefonic sau pe pagina noastra de facebook Du-ma acasa
    TELEFON 0741.324.544

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi poate recomanda cineva o firma/o persoana serioasa, am de trimis un cadru de motocicleta la 05152 Cszonow (langa Varsovia).

    Mihai
    0723565973

    RăspundețiȘtergere
  20. vreau sa stiu un pret aproximativ din wroclaw in focsani daca se poate!?!

    RăspundețiȘtergere
  21. pentru curse Romania polonia si retur am creat o pagina facebook care se numeste Du-ma acasa.

    RăspundețiȘtergere
  22. O informatie utila pentru cineva interesat microbus Galați(RO) - Polonia 0743883771

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate pentru ca ma enerveaza spamul.